ECG یا دستگاه الکتروکاردیوگرام چیست ؟
در این مقاله درباره اینکه نوار قلب چیست و چطوری از شخصی نوار قلب بگیریم صحبت می کنیم. دلیل گرفتن نوار قلب و نحوه پایش ریتم ضربان قلب در یک یا دو شبانه روز چگونه انجام میشود، از مباحث جالبی است که در این مقاله به آن پرداخته می شود. تفسیر نوار قلب به همراه ویدئوی تفسیر و نحوه ی گرفتن نوار قلب از بیمار و pdf تفسیر الکتروکاردیوگراف از دیگر مباحث این نوشته است، با مجله خبری می مد همراه باشید.
[aparat id=’yYl8L’]
دستگاه نوار قلب یا الکتروکاردیوگرام چیست ؟
الکتروکاردیوگرام (electrocardiogram) یا نوار قلب برای پایش سلامت قلب توسط دستگاهی که به آن الکتروگراف گفته میشود، گرفته میشود. به این عمل ECG و یا به زبانی آلمانی اصطلاحا EKG هم گفته میشود. همانطور که در تصویر مشاهده میکنید، الکترود هایی بر روی بدن قرار داده میشوند که از طریق این الکترود ها سیگنال های قلب شنیده شده و به دستگاه منتقل میشود و در انتها بر روی کاغذ چاپ میشود. این نمودار های چاپ شده به پزشک کمک می کند که سلامت قلب را برای مدت زمانی مشخص مشاهده کند.
نحوه گرفتن نوار قلب
کل فرایند نوار قلب شاید ده دقیقه هم طول نکشد. شما باید در آرامش کامل روی تخت دراز بکشید. قبل از انجام این عمل فعالیت های بدنی زیاد مثل ورزش و دویدن یا خوردن داروهای خاص ممکن است نتیجه را تحت تاثیر قرار دهد. الکترود ها باید روی بدن شما قرار بگیرد. اگر بدن شما مو داشته باشد شاید ناچار باشند که قسمتی را بتراشند.
یه نوع ژلی بر روی بدن شما آغشته خواهد شد ( میتوان با یک دستمال مرطوب یا نم دار هم این کار را انجام داد ) و بعد الکترود ها را بر روی نقاط مورد نظر قرار می دهند. این الکترود ها با سیم به دستگاه EKG متصل هستند. زمانی که قلب شما می تپد و سیگنالی تولید میکند از این طریق به دستگاه فرستاده می شود. دستگاه در قالب یک نمودار منحفی ECG، ریتم ضربان قلب را چتپ می کند و به دکتر ارائه میدهد.
در حال حاضر اکثر بیمارستان ها، مراکز درمانی حتی آمبولانس ها از دستگاه نوار قلب استفاده میکنند.
اولین اقدام هر پزشک بعد از مراجعه بیمار به دلیل مشکلات نوسان ضربان قلب، احساس درد در قفسه سینه، تپش قلب و… می تواند گرفتن ECG باشد.
تفسیر نوار قلب | الکتروکاردیوگرام | ECG + دانلود pdf
[aparat id=’ailL2′]
حروفی که در نمودار زیر نمایش داده میشود، علائمی اختصاری و ثابت در سراسر دنیاست که با استفاده از آن ها تحلیلی برای نوار قلب بیمار ارائه می شود.
از ابتدای نمودار تا نیمه ی قله ی P، استراحت عمومی نامیده می شود. این زمان حدودا 0.4 ثانیه است.
از نیمه P تا نیمه نمودار R، انقباض دهلیز ها نامیده میشود که 0.1 ثانیه زمان می برد. از نیمه ی قله R تا تقریبا انتهای قله ی T، انقباص بطن ها نامیده میشود که 0.3 ثانیه زمان میبرد. اولین پیام از سمت قلب به الکترود ها در ابتدای موج اول P، فرستاده میشود.
در ادامه یک pdf برای دانلود قرار دارده شده است که جزوه ی خوبی درباره تفسیر نوار قلب pdf است که به علاقه مندان به یادگیری خواندن فوری الکتروکاردیوگرام توصیه میکنیم دانلود کرده و با دقت مطالعه کنید.
قیمت هولتر قلب
همانطور که تا اینجا صحبت کردیم، نوار قلب در شرایطی گرفته می شود که 10 دقیقا یا مثلا در د ساعت بستری، سه چهار بار ضربان قلب چک می شود. اما شاید در مواقعی، ضربان بیمار در این زمان بدون مشکل باشد. شاید در طول روز یا شب یا زمان های خاصی بیمار دچار مشکلات قلبی میشود.
در این موارد یه دستگاهی به نام هولتر به بیمار متصل می شود.
این دستگاه با باتری کار می کند و میتواند در جیب یا بر روی کمر بند وصل شود. در این مورد، ضربان قلب فرد در یک بازه ی 24 یا 48 ساعته پایش می شود. این باعث میشود پزشک بتواند نتیجه بهتری بگیرد و سلامت قلبی بیمار را در یک بازه طولانی تر مورد بررسی قرار دهد.
هولتر ها مختلفی در برندها و امکانات متفاوتی وجود دارد. شما میتوانید از سایت می مد استعلام قیمت هولتر قلب را بگیرید و مدل های مختلف را باهم بررسی کنید.
خرید و قیمت دستگاه ecg
سایت می مد با سابقه ی سالها فعالیت در زمینه فروش انواع تجهیزات پزشکی و با فروش بیش از 8000 کالا به یکی از بزرگترین و بهترین سایت خرید تجهیزات پزشکی در ایران تبدیل شده است. خرید و قیمت دستگاه نوار قلب در سایت می مد میتواند راهنمای خوبی برای تهیه دستگاه نوار قلب برای شما باشد. اگر به دنبال تهیه دستگاه نوار قلب و یا به دنبال استعلام قیمت دستگاه اکو قلب هستید قطعا فروشگاه تجهیزات پزشکی می مد یکی از بهترین گزینه هاست.
ارتباط با ما :
فروشگاه تجهیزات پزشکی می مد فروش انواع تجهیزات پزشکی بیمارستانی و خانگی
شماره تماس : ۰۲۱۹۱۰۱۴۹۱۹
شماره واتساپ : ۰۹۱۲۹۲۱۴۲۰۷
مقالات مرتبط با این نوشتار :
سونیکید چیست؟ | فتال داپلر (جنین یاب) چگونه کار می کند؟
بهترین سایت خرید تجهیزات پزشکی
آزمایش اسپیرومتری چیست ؟
5 دیدگاه